STORE TRANEGADE

TYPE
PLACERING
AREAL
ÅR

NYBYGGERI
NIBE
515 m2
2021

TYPE: NYBYGGERI
PLACERING: NIBE
AREAL: 515 M2
ÅR: 2021

Stedstilpasset rækkehus med gennemlys

Velkommen til Store Tranegade i Nibe.

Midt i den gamle handelsby Nibe, mellem historiske købmandshuse, lå der en åben grund. Bygherre ønskede sig rækkehuse, som passer ind i konteksten og som vil bringe glæde og grønt miljø til byen og beboerne.

I dag står der opført 3 rækkehuse opført med respekt for den gamle fiskerstil i området. Boligen har en funktionel planløsning, så de både henvender sig til børnefamilien eller det ældre ægtepar. Der har i dette projekt været fokus på gennemgående kig og at få en masse lys ind i boligerne.

Bygherre tilvalgte følgende faser til projektet:

  • Idémøde
  • Skitsering
  • Myndighedsprojekt
  • Færdigmelding

Bygherre J2 Invest stod selv for opførsel og byggestyring.

Det karakteristiske ved de små gader i Nibe er hoveddørene mod gaden, som byder folk velkomne. Ved at fortsætte denne tankegang skabes tre lækre rækkehuse med hver sin hoveddør mod gaden, således hvert rækkehus fremstår som sin egen enhed.

Et gennemlys i boligen med udkig til egen have, skaber kvalitet i boligen.

Boligen er indrettet således, at beboerne kan bo i stueplan. Her er alle funktioner placeret: bryggers, badeværelse, soveværelse, stue, køkken-alrum.
På 1. salen er placeret værelser med en kvist mod gårdmiljøet og haverne, hvilket forøger loftshøjden og rumligheden på 1. sal.